0 - 0.00 лв.
Няма продукти в количката.
ПРОДУКТИ

Термопомпа Bosch Compress 6000 AW 7 kW, 230 V, моноблок, с вграден 190 л бойлер със соларна серпентина

В  Compress 6000 AW Bosch обединяват всеобхватния си опит в технологията на термопомпите и създадоха изцяло нова платформа за термопомпите въздух-вода на бъдещето. Многото иновации и нови патенти увеличават максимално енергийната ефективност, намаляват нивото на шума, удължават живота и осигуряват още редица предимства, които създават един изцяло нов пазарен стандарт.

17,899.00 лв.

на 12 вноски по 1581.10 лв.

Безплатна доставка
за всяка поръчка над 200лв.

COP (A7W35 стандарт EN14511) до 5,1 и SCOP до 4,84 (според типа). Работен диапазон при външна температура от -20 до +46 °C. Инверторна технология. Максимална температура на подаваната вода за отопление до 62 °C.
 • Инверторът не е единствената причина за високата ефективност на Compress 6000AW. Още много иновации и подобрения играят ролята си за осигуряване на удобна и надеждна работа през всички сезони. Bosch е патентовал следните иновации на Compress 6000 AW:
 • Интелигентно гъвкаво размразяване и контрол на оборотите на вентилатора: за разлика от конвенционалните термопомпи въздух-вода, Compress 6000 AW не се нуждае от размразяване при външна температура под 5 °C. Това осигурява значителна икономия на енергия и допълнителен комфорт на потребителите.
 • Тихо функциониране при превключване към подгряване на БГВ: няма „скърцащи“ шумове в тръбите, тъй като при Compress 6000 AW в горещите тръби не тече студена вода.
 • Висока оперативна надеждност и при екстремни условия поради алармата за блокиране на дренажната тава: датчиците ще предупредят рано, ако в дренажната тава са се събрали листа или други материали.
 • Допълнителна икономия на енергия благодарение на предотвратяването на водни удари: когато навън е студено, термопомпата автоматично се загрява, подготвяйки се за старт. Не е необходим кабел за подгряване на уреда
Благодарение на компактния дизайн на новата вътрешна конструкция от специален EPP материал (пяна от полипропиленови частици, подходяща за рециклиране), външният модул на Compress 6000 AW е значително по-лек от предишните конвенционални решения. Това улеснява и монтажа, и обслужването. Много по-лесно е да намерите къде да поставите Compress 6000 AW, отколкото си мислите. С компактните си размери тя заема много малко място. Конструкцията от EPP я прави не само лека, но и забележително безшумна. Има и „тих режим“, намаляващ работния шум с още 3 dB(A). Compress 6000 AW е по-тиха от модерните съдомиялни!
Новата ни термопомпа въздух-вода е изцяло нова – от начало до край. Без да правим никакви компромиси, комбинирахме най-модерните енергийно ефективни компоненти с интелигентна електроника за максимум ефект. Например, за върховата си ефективност, термопомпата не само ползва енергията от въздуха, но и отделяната топлина от електронните компоненти!
В зависимост от необходимата изходяща мощност, и четирите версии на вътрешния модул са подходящи като самостоятелна отоплителна система за подгряване на БГВ и централно отопление. Вътрешните модули са оборудвани с интегриран 9-киловатов нагревател за постепенно активиране (2-4-6-9 kW) при необходимост, за ефективно подпомагане на термопомпата. В зависимост от версията си, вътрешният модул може да бъде алтернативно свързан към наличен газов котел. Каквато и комбинация да изберете – Bosch Compress 6000 AW ще захрани надеждно дома ви с топлина и БГВ.
През горещите дни може да използвате иновативната термопомпа и за охлаждане на дома ви. За предотвратяване на големите енергийни загуби при превключване от производство на БГВ към
охлаждане, конвенционалните термопомпи се нуждаят от междинен цилиндър. За разлика от тях Compress 6000 AW се доставя с интегрален цилиндър, така че нуждата от междинен отпада.
Макар че Compress 6000 AW черпи енергия от въздуха, тя може да удовлетвори всички топлинни потребности на дома ви по икономичен и екологичен начин, дори и при ниски температури от минус 20 °C. Когато работи във връзка с подова или конвекторна отоплителна система, термопомпата въздух-вода е стандартно предназначена и за активно охлаждане.
Широкообхватната гама от аксесоари за Compress 6000 AW ви улеснява в подсигуряването на целия ви необходим персонален комфорт. Например, чрез датчика за стайна температура можете да управлявате термопомпата според температурата. Ако ще ползвате
системата и за охлаждане на дома ви, задължително трябва да си осигурите комбинацията с датчик за влажност. Освен това, Bosch предлагат и модули за лесен и мощен системен контрол, ако желаете да ползвате Compress 6000 AW заедно с друга отоплителна система. Искате за подгрявате и басейн с вашата термопомпа? Разполагаме с подходящите аксесоари и за тази цел.

 • A2W35 отопление, 60 % натоварване: 3.9 kW
 • A2W35 60 % натоварване: 4.13
 • A7W35 отопление, 100 % натоварване: 6.18 kW
 • A7W35 отопление, 40 % натоварване: 2.96 kW
 • A7W35 100 % натоварване: 2.82
 • A7W35 40 % натоварване: 4.84
 • EER: 3.65
 • Електрическа връзка: 230 V
 • Охлаждаща мощност A35W18 EN 14511: 6.71 kW
 • Маса: 96 кг
 • Маса топлоносител R-410A: 1.75 кг
 • Макс. температура на подаването: 62°
 • Размер на предпазителя: 16 А
 • Съдържа флуорирани парникови газове
 • Количество за пълнене на хладилен агент: 1.75 кг
 • Бойлер – капацитет: 190 литра със соларна серпентина
  Продуктов фиш 7 230 V
Тегло 1 кг
Марки

Клас

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Термопомпа Bosch Compress 6000 AW 7 kW, 230 V, моноблок, с вграден 190 л бойлер със соларна серпентина“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Направете запитване!

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!